Opinie pracowników firmy ALIOR BANK

Wyświetlono wszystkie opinie (37)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
dobra atmosfera
Młodszy Specjalista ds. Obsługi Klienta (były pracownik) –  Rzeszów, podkarpackie12 grudnia 2019
Ciekawa praca w miłej atmosferze, możliwość awansu, balans między pracą a życiem codziennym.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
szkoda czasu
sprzedawca i pracownik biurowy (obecny pracownik) –  małopolskie7 grudnia 2019
Szansa na podwyżkę = zero.
Ciągłe ciśnienie na nierealne plany.
Szkolenie na zasadzie będzie na następny dzień, ktości pokaże wytłumaczy co jak działa. Na następny dzień jak sie upominasz to słyszysz że nie ma na to czasu i jutro zrobimy szkolenie i tak w każdy dzień słyszy się to samo. Później obowiązuje zasada nie mamy czasu sam sie naucz, chodz na okolo pytaj proś sie o pomoc wszystkich a my ci później powiemy, że mało robisz w pracy.

Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś żałował że odszedł z Aliora.
Możliwość zdobycia premii co chwile jest utrudnianiana i co chwile są zmiany w systemie premiowym tak żebyś czasem jej nie dostał. Plus każda pierdoła, najmniejszy błąd jest dobry by ci ją obciąć albo całkiem zabrać.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 4NieZgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Strzelin
Doradca Klienta (były pracownik) –  Strzelin, dolnośląskie4 listopada 2019
Praca stresujaca mało zarobkowa ciągła rywalizacja
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Banker, Customer Service
Banker, Customer Service (były pracownik) –  Poznan, Poland26 października 2019
Sale of loans and investment products. Customer service, assistance in opening accounts, deposits and other banking products.
Mortgage service. Cash and non-cash operations.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 1Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Doradca Klienta Biznesowego w CMIŚP
Doradca Klienta Biznesowego w CMIŚP (były pracownik) –  Wrocław9 maja 2019
Nie polecam, ciągła kontrola i nastawienie na plan. Dzwonienie do pracownika na urlopie czy zwolnieniu w celu spytania o drobną sprawę. Brak współpracy w zespole. Atmosfera nie do zniesienia. Widoczny brak wykształcenia managerskiego dyrektora, który blokował też możliwość awansu i z brakiem szacunku odnosił się do starszych od niego pracowników. Nie potrafił sobie poradzić z problemami zespołu. Ryalizacja i donoszenie na siebie nawzajem.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 15NieZgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Customer Adwiser
client asistant (były pracownik) –  Świdnica Poland14 lutego 2019
It was smal branch. Becouse I was working ther for over an year when manager was going on anual leave I was responsible for reports, casher checks and keap branch in perfect shape. I had every day contakt with customers and advise tchem to choose the best bank offer.
That was first place where I lerned how office work look like, how to operate office equipement and office programes.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 1Nie 8Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
wysoki
Doradca Kredytowy (były pracownik) –  Kraków, małopolskie11 lutego 2019
bardzo dobre warunki pracy, firma wycofala się z rynku w trakcie rozowju ,
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 7Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Not the most pleasant experience
Individual Client Sales/Retail Sales Person (były pracownik) –  Krakow28 października 2018
When Alior Bank was preparing to its IPO it started to lay down people to decrease the cost as much as it could. They launched the business very quickly and made it a strong brand and then fired people who built it.
Plusy
Great co-workers
Minusy
The place does not give a feeling of security
Czy ta opinia była pomocna?Tak 5Nie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zwk gdańsk
Weryfikator Kredytowy (były pracownik) –  Gdańsk, pomorskie24 października 2018
ZWK GDAŃSK-na start ok. Brak rozwoju - odradzam
Plusy
benefity ( bilety do kina, wczasy pod gruszą)
Minusy
Wynagrodzenie działu operacji na poziomie wegetacji, kolesiostwo wśród przełożonych i pracowników niższego szczebla, donosicielstwo jako szansa na awans, co miesiąc inna kwota wynagrodzenia, menadżer(niekompetentny, brak merytorycznej wypowiedzi)
Czy ta opinia była pomocna?Tak 24Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
It's good place to learning
Sales Specialist (były pracownik) –  cracow23 lipca 2018
I earn a lot of experience there, i learn many things about work in a financial institution and gain a new friend who teach me a lot about being sales specialist
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Oddział małopolska
Bankier klienta (były pracownik) –  małopolskie15 maja 2018
Mobbing, obrażanie i stronniczosc. Oczernianie bezpodstawne bylych pracownikow przez dyrektorke. Wysokie cele ciezkie do zrealizowania, bardzo zależne od szczescia. Zle rozliczone wynagrodznie. Ciezko powiedziec, ze pakiet socjalny jest plusem, poniewaz jest on dostepny w kazdej korporacji. Bardzo duzo biurokracji, caly czas kolejkaz jesli pracuje sie na kasie a trzeba sprzedawac i umawiac klientow. Nie polecam jako byly pracownik, ciesze sie, ze to juz za mna.
Minusy
Wynagrodzenie, niekompetentna kadra
Czy ta opinia była pomocna?Tak 27Nie 1Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobrze
Ekspert ds. Produktów Inwestycyjnych (były pracownik) –  Kraków, małopolskie14 lutego 2018
Praca w korporacji - najważniejsi ludzie i atmosfera.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 10Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Całkiem spoko na chwilę
Zarobki takie sobie (praca w systemie 24/7), spoko pakiet socjalny (multisport na umowę o pracę, luxmed). Od jakiegoś czasu infolinia nie sprzedaje, więc jest całkiem sympatycznie
Plusy
możliwy wybór formy zatrudnienia, fajna atmosfera
Minusy
niskie zarobki, zmianowy system pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 17Nie 5Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Modern employer with the flexible approach.
Specialist of Department of Credit Analysis (obecny pracownik) –  Warszawa, mazowieckie4 lutego 2018
Modern employer with the flexible approach, possible homeoffice.
Plusy
Homeoffice.
Minusy
Pakiet socjalny.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Work as a banker in a branch
banker (były pracownik) –  Gdańsk24 października 2017
High level work with both individual and corporate clients with a professional qualified team.
It taught me a lot about sales and direct work with the client.
Czy ta opinia była pomocna?TakNie 9Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
alior bank Katowice
sprzedawca, doradca klienta (były pracownik) –  Katowice, śląskie21 maja 2017
Firma bardzo wymagajaca ale dba o pracownika,pakiet socjalny dla pracownika
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 21Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Bankier
Bankier (były pracownik) –  wielkopolskie10 kwietnia 2017
Praca po której nikt nie płacze warto zadbać o wysoka place na początku ryzyko podwyżki znikome.

http://prnews.pl/kariera-w-finansach/efektywnosc-wynagrodzen-w-bankach-w-polsce-6553506.html
Plusy
Jak ktoś może pracować długimi godzinami to wykona plan i dostanie premie
Minusy
Presja, nadgodziny "bezplatne"
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 3Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Najlepszy zespol z jakim kiedykolwiek pracowalam
Bankier Klienta Indywidualnego i MP (były pracownik) –  Poznań14 marca 2017
Kontakt z przełożonym na najwyzszym poziomie wspolpraca w zespole idealna.
Minusy
Brak podwyzki, slaby pakiet socjalny
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 11Zgłoś
4,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Dobra, stabilna praca
Analityk kredytowy (były pracownik) –  Kraków, małopolskie2 lutego 2017
Praca polegała na wykorzystywaniu umiejętności interpersonalnych z klientem oraz pracy w grupie. Wymagała podejmowania decyzji pod presją czasu. Przyjazna atmosfera w zespole. Średnia możliwość rozwoju.
Plusy
Cotygodniowy elastyczny grafik
Minusy
Niskie zarobki
Czy ta opinia była pomocna?Tak 6Nie 16Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
pracownik
Doradca Klienta (obecny pracownik) –  Suwałki, podlaskie23 stycznia 2017
dzień w pracy- telemarketing / D2D

możliwość rozwoju- zapomnij

kadra zarządzająca- deptanie nowych / bagatelizowanie rażących błędów zaprzyjaźnionych pracowników

współpracownicy- "pomoc" nowym polegająca na wprowadzaniu ich w błąd / pogarda dla klienta o niższym statusie

najtrudniejsza część pracy- siedzenie cicho w obliczu niekompetencji kierowniczki ( pozwalanie na łamanie procedur, spieranie się z klientami na temat polityki )

najprzyjemniejsza część pracy- wynagrodzenie
Plusy
szkolenie za miastem
Minusy
mało miejsca na wypisanie wszystkich minusów
Czy ta opinia była pomocna?Tak 36NieZgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w ALIOR BANK. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

3,4
Na podstawie 37 opinii
55
418
35
24
15

Oceny wg kategorii

3,2Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
3,2Zarobki/pakiet socjalny
2,7Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
3,0Kadra zarządzająca
3,5Kultura pracy