Opinie pracowników firmy Żabka

Wyświetlono wszystkie opinie (41)
Sortuj według: przydatności | oceny | daty
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Syf
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie14 października 2019
Szefostwo nie potrafiące zarządzać ludźmi, współpracownicy to z reguły patusy, klienci zachowując się jak buraki. Brak jakiejkolwiek umowy (jestem studentem więc plusem tu dla mnie było, że mogę sobie ustalać dni w których pracowałem). W związku z brakiem umowy dochodzi do oszustw szefostwa, z omówionych 14zl/h zrobiło się 10 zl/h. Ogólnie masz być robolem, który się nie odzywa I jest wdzięczny za to, że Wogole może pracować
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 2Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tam gdzie pracowalam to absolutnie byl zly pomysł
Kasjer sprzedawca (były pracownik) –  Racibórz, śląskie4 października 2019
Taki młody szef co ledwie ma 19 lat nie powinien mieć takiego sklepu bo mu tylko głupoty w głowie a nie interes to jest śmieszne
Czy ta opinia była pomocna?Tak 2Nie 5Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Żabka Opole
sprzedawca (obecny pracownik) –  Opole6 września 2019
Praca w Żabce bardzo dobra , dobre zarobki z którymi można porozmawiać z szefem/szefową . Zespół różny zależy jak się trafi . Estetyka sklepy 5 ocenieniam dobrze prowadzone wszystkie struktury . Jeśli chodzi o zarobki w sklepach spożywczych w sieciówkach tym bardziej że to żabka gdzie samemu się pracuje na zmianie i jestem wstanie zarabiać 2700 zł na miesiąc to znaczy że da się dobrze zarobic w takiej firmie . Polecam
Czy ta opinia była pomocna?Tak 7Nie 10Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Opinia na temat pracy
kasjer, Sprzedawca (były pracownik) –  Barlinek, zachodniopomorskie26 sierpnia 2019
Moja opinia na temat pracy w Sklepie Żabka jest na 5!
Czy ta opinia była pomocna?Tak 3Nie 10Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nigdy więcej!
ekspedientka (były pracownik) –  Warszawa, mazowieckie22 sierpnia 2019
NIKOMU NIE POLECAM PRACY W ŻABCE! ta praca śni mi się po nocach! Użeranie się z menelami, lumpami, bezdomnymi, pijakami dla których jesteś wiadrem pomyj i mogą wylać na ciebie wszystkie frustracje! Nie wspomnę już o ruskich i ukraińcach którzy napieprzają do Ciebie w swoim języku i jeszcze mają pretensje że ich nie rozumiesz. Wyzywanie ekspedientek od najgorszych a ty jedyne co możesz zrobić to stać i przepraszać że ich do tego sprowokowałaś bo akurat na sklepie stoi weryfikatorka! Szarpanie się z ćpunami i pijakami którzy przyszli okraść sklep jest na porządku dziennym, nigdy nie wiadomo czy dostaniesz butelką czy jakąś zarażoną strzykawką! W większości jesteś sam na zmianie bo przecież nie potrzeba dwóch osób, jedna spokojnie wszystko ogarnie! Dodatkowo jeżeli jakiś pracownik nawali to pracujesz 17 godzin bo przecież jak wyjdziesz ze sklepu to masz karę, i nieważne że ty już swoje 8 godzin odbębniłeś! Zero urlopów, zero wolnych w święta ( nie wspominając już że w dni świąteczne jest 5x tyle pracy co w zwykły dzień + dochodzą jeszcze awanturujący się klienci bo nie masz jak wydać z banknotu 200 złotych gdyż dopiero co otworzyłaś sklep a on koniecznie musi wypić tą sete za 5 złotych!!) Zarobki nieadekwatne do obowiązków które tam spoczywają na każdym pracowniku, sklep musi być na tip top bo weryfikacje są 2x w miesiącu! Ciągłe polecanie jakiegoś gówna do każdych zakupów, pytanie o aplikacje, namawianie ludzi do jej ściągnięcia - jeśli tego nie robisz masz minusowe punkty za co jest kara! Rankingi w polecaniu, w ilości zeskanowanych aplikacji, ciągłe wywieranie presji na pracownikach  więcej... bo ciągle jest za mało! z dupy sobie wyjmij te skany ale ma być lepiej! Kolejka na cały sklep, hot dogi, paczki, zapiekanki, panini,rejestracje kart a Ty masz to wszystko ogarnąć sama! Awantury z końca kolejki, bo za długo, bo on nie ma czasu i klasycznie odbija się to na ekspedientce bo to jej wina że w zasrana żabka to poczta, restauracja, kawiarnia, bankomat i być może w niedalekiej przyszłości płatny kibel ( awantury od pijaków że nie mogą skorzystać ze służbowej toalety też się zdarzają!). I nieważne czy ajent płaci 10 złotych na godzine czy 15, ta praca nie jest warta żadnych pieniędzy! Idąc do pracy modlę się o wypadek, o cokolwiek abym tylko nie musiała tam więcej iść! Odradzam prace tam wszystkim i czekam na dzień kiedy wszystkie te sklepy zbankrutują!  zwiń
Plusy
nie masz umowy więc odchodzisz z dnia na dzień
Minusy
Wszystko!
Czy ta opinia była pomocna?Tak 46Nie 4Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Cieszyn
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Cieszyn, śląskie13 lipca 2019
Uważam , ze wszystko ok . Szefowa miła uprzejma dakt nie raz nie rozumiała moich problemów ( musiałam siedziec w pracy z spuchniętym dziaslem ) prasownica z która się zmieniałam zachowywała się jak by nie miała innego życia tylko żabka ale dało się z nią pracować mimo wszystko nauczyła mnie bardzo dużo . Co się przyczepić mogę to jedynie do do klijentow , masakra ! Ludzie ja jestem w pracy a nie w barze !!!
Plusy
Zarobki
Minusy
Klienci
Czy ta opinia była pomocna?Tak 10Nie 7Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zgierz ul boya zelenskiego
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Zgierz, łódzkie30 czerwca 2019
Niepolecam ponoc pracodawca rzadzi I nakazuje przyjsc do pracy tak jak on kaze mimo,ze jest od miesiaca grafik I ma sie zaplanowany swoj prywatny czas I niezgadzajac sie daje wypowiedzenie 5dniowe .Niewspomne,ze pracowalam najdluzej ze wszystkich pracownikow bo co dwa tygodnie kto inny tak sie traktuje pracownikow.
Minusy
Zle traktowanie pracownikow
Czy ta opinia była pomocna?Tak 20Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Jak najdalej !
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Bydgoszcz, kujawsko-pomorskie28 czerwca 2019
Kurde nadal tam robię , nie wiem czemu. Wspolpracownicy mnie niszczą. Z początku myślałam, że coś ze mną nie tak, teraz widzę, że się myliłam.. falszywi , cały czas obgadują i nie mogę się w niczym pomylić, bo od razu wyzwiska i krzywe spojrzenia.. i to w niejednej zabce byłam. Ale tutaj pracownicy potrafią wyzywać klienta, są chamscy, szybko się unoszą. Sam sklep to syf, aż się dziwię, że jeszcze prosperuje. Na magzynie popielniczki z kiepami, norma. O umowę długo musiałam walczyć. Nie polecam nikomu, nawet w akcie despercji. Omijać!
Plusy
Zero
Minusy
Okropny personel, syf, mała płaca
Czy ta opinia była pomocna?Tak 19Nie 5Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Najgorsze szefostwo
sprzedawca-kasjer (były pracownik) –  Wrocław, dolnośląskie30 kwietnia 2019
Pracowałam już w kilku żabkach w swoim życiu, każda z nich jest taka sama. Tacy sami wredni ludzie, wiecznie zmęczeni i niezadowoleni z życia. Gorąco nie polecam nikomu rozpoczynać tam pracy. Bród, smród i ubóstwo. W ciągu pracy brak możliwości pójścia na zasłużoną przerwę mimo pracy od 5:30-15:00. Człowiek zdesperowany musiałby pójść tam zarobić jakieś grosze za najniższą krajową. Jedzenie w tym bułki są dotykane przez brudne ręce pracowników co było dla mnie karygodne gdy mi to też zalecano by było szybciej! Pieczywa się nie myje drodzy pracownicy żabek!!!!! Jedzenie bardzo często po terminie, mimo, że jest dzień np 20.02 a wiele produktów jest do 20.02 i wygląda jakby już żyło własnym życiem to było wciskane klientom, nawet nie przeceniali! Już lepiej pracować w Maku z te same pieniądze, a ciągle się rozwijać np język angielski doskonalić niż pójść do żabki do której przychodzi tyle menelstwa. Pracownice wobec siebie są wredne i cały czas plotkują! A szefostwo totalnie nieogarnięte! Brak jakiejkolwiek komunikacji i dyscypliny! "Dni próbne" to tylko wielki przekręt, często nawet nie ma umowy o prace. Mamy XXl w a do tej pory istnieje darmowa siła robocza moi mili. :)
Plusy
ZERO
Minusy
Brak normalnego szefostwa, traktują ludzi jak roboli z bezczelnością.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 40Nie 8Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie są mili wobec klijentów
ekspedientka (obecny pracownik) –  Katowice, śląskie26 kwietnia 2019
Nie są mili wobec innych, do biedronki jak chodzę a braknie mi pięniędzy odpuszczają kilka groszy 😡😡😡
Czy ta opinia była pomocna?Tak 8Nie 60Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Żenada
Kasjer (były pracownik) –  Białystok, podlaskie18 marca 2019
Pracodawca na nic nie ma czasu, rzadko bywa - wszystko ogarniają pracownicy sklepu. Mieszanie pracy z życiem prywatnym do tego stopnia, ze wiadomości przychodzą na czacie co pare minut... ci ludzie nie maja własnego życia, ambicji ani za grosz kultury! Drugi raz w życiu otwierasz sklep i jesteś w nim sam do popołudnia. Zero przerwy. Żeby iść do toalety musisz zamknąć sklep, bo jesteś zawsze sam. Opiekacz, grill nie czyszczony nigdy. Strach coś zjeść, mi się nigdy nie zdarzyło, bo się brzydzę. Na zapleczu kipy na ziemi, syf i smród. Przyszłam dorobić dorywczo, ale wstydziłam się tam stać. Pracy jest masakrycznie dużo, pracownik za wszystko jest odpowiedzialny - kierownik tylko wpada po pieniądze ze słowami „przelicze czy nie oszukałeś - hehe”. Przychodzisz na 5:30, a za te pół godziny wczesniej nie masz płacone. Za spóźnienie 300zl kary. Noszenie ciężarów, alkoholicy i użeranie się z mało inteligentnym personelem to zbyt wiele. Praca tam, dla osób wrażliwych może skończyć się załamaniem nerwowym.
Plusy
brak
Minusy
przewaga
Czy ta opinia była pomocna?Tak 59Nie 10Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Zbyt niskie zarobki jak na pracę którą trzeba wykonywać praca jest niebezpieczna,z powodu pojedynczej obsady w godzinach nocnych
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  Katowice, śląskie23 lutego 2019
Brak możliwości rozwoju i pokazania swoich umiejętności,stres,niskie zarobki
Plusy
Praca w Żabce uczy dobrej organizacji pracy
Minusy
Niskie zarobki i brak możliwości rozwoju
Czy ta opinia była pomocna?Tak 49Nie 9Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Małopolskie
kierownik zmiany/sprzedawca (były pracownik) –  małopolskie30 listopada 2018
Nie polecam pracy w żabce.Pracując tam ponad rok,dotarło do mnie że nic się nie zmienia na +,najniższe standardy jesli chodzi o traktowanie pracowników i wynagrodzenie.Wyzysk ludźmi. W ciągu 8,5 lub 10 godzinnej zmiany nie mogliśmy mieć ani chwili przerwy, bo ajent porozstawiał wszędzie kamery (nawet w szatni) i 5 min odpoczynku kończyło się sms/em ze chodzi weryfikator(i mamy stać na baczność).Gdzie na sklepie było wszystko zrobione,nie masz prawa na 5 min odpoczynku.Rano przychodząc 30 min wcześniej(obowiązkowo)aby przygotować sklep na otwarcie,nie dodawano tego do przepracowanych godzin. Pracując cały tydzień na rano (podsumowując)2,5h pracujesz za darmo.Wszystko mając na głowie ,musisz się użerać ze złodziejami. Wszytko należy do Twoich obowiązków za marne 10zł(netto) na godz.
Plusy
Brak
Minusy
Nie Polecam.
Czy ta opinia była pomocna?Tak 52Nie 2Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
.ok
Kierownik, sprzedawca (były pracownik) –  Zgierz, łódzkie14 listopada 2018
.Praca w porzadku. Brak organizacji ze str wlasciciela
Plusy
prosta praca
Minusy
zbyt ciezka praca dla kobiet, marna mobilizacja wlasciciela
Czy ta opinia była pomocna?Tak 32Nie 9Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Tragedia
kasjer-sprzedawca (obecny pracownik) –  dolnośląskie ok Wrocławia27 października 2018
Praca koszmarna, ajenci to zwykle buraki i chamy a stosunku do klientów jak i pracowników. 8.5h bez przerw, jedna osoba na zmianie gdzie musi OBSLUZYC klientów, dołożyć towar, rozłożyć dostawę, ściągnąć terminy, gazety, zrobić porządek umyć podlogi, obsługiwać lotka. Placisz za rzeczy przeterminowane (jest to niezgodne z prawem) , za niezdane gazety. Ajenci traktują Cie jak robota, nie ma mowy o l4 masz s*ac pod siebie, mdlec na sklepie ale jak tylko dasz zwolnienie jestes obsmarowana gownem przez ajenta. Światek piątek czy niedziela jestes w pracy, a jak masz wolne to "szef" wydzwania z każda pierdola. Mieszają zycia prywatne z zawodowymi. Zwykle są brudasami i leserami ( nie wszyscy) :). Pensja jest tak smieszna, ze klienci nawet pijaki dziwią sie, ze jeszcze się tu siedzi. Nie licz na premie. A i dodatkowo robienie hot dogow wypiekanie bułek itp. Zada praca nie hanbi lecz praca w zabce tak :) ajenci to często zwykle durnie po podstawówce.
Plusy
Nie ma zadnych
Minusy
caloksztalt pracy
Czy ta opinia była pomocna?Tak 81Nie 4Zgłoś
5,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Żabka
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Częstochowa, śląskie22 października 2018
Bardzo miła obsługa,mila atmosfera,duzo ciekawych produktów.
Plusy
Miła atmosfera z klientami
Minusy
Do późnej godziny
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14Nie 49Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Okropne miejsce
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Ruda Śląska, śląskie30 sierpnia 2018
Toksyczne towarzystwo, do sklepu chodziły pijaki. W ciągu 8,5 godzinnej zmiany nie mogliśmy mieć ani chwili przerwy, bo ajent porozstawiał wszędzie kamery (nawet w szatni, gdzie pracownicy się przebierali) i obserwował, a jak ktoś na chwilę przysiadł z powodu obolałych nóg, to pisał smska, że się obijamy. Na szkoleniu pracownice traktowały mnie jak śmiecia, nic prawie nie wytłumaczyły, bo zakładały z góry, że wszystko muszę umieć na już (to była moja pierwsza praca). Np. traktowały mnie jak idiotkę, bo nie znałam się na papierosach (cóż z tego, że nie palę?), Na to, że się kształcę i zamierzam studiować reagowały niechęcią w moją stronę.
Nie polecam bardzo.
Plusy
elastyczne godziny pracy
Minusy
toksyczne towarzystwo, monitoring na każdym kroku, szef traktujący pracowników jak niewolnice
Czy ta opinia była pomocna?Tak 61Nie 3Zgłoś
3,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Miejsce pracy, w którym panuje dobra atmosfera
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Kielce, świętokrzyskie12 lipca 2018
Miejsce pracy, w którym panuje dobra atmosfera. Miło wspominam
Czy ta opinia była pomocna?Tak 14Nie 60Zgłoś
2,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Braniewo, Kościuszki 16
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Braniewo, warmińsko-mazurskie9 lipca 2018
Nie polecam. Póki pracowałam wypłata była na czas, szefostwo kulturalne. Miesiąc przed odejściem (z przyczyn osobistych) doszkalałam 2 pracownice na moje miejsce, zaczeły się kradzieże, zaczął znikać towar. Miesiąc po odejsciu powinnam otrzymac wynagrodzenie za 7 dni pracy, nie otrzymałam, po wysłaniu wiadomości pytającej do szefostwa odpowiedzi nie otrzymałam. Zostałam oczerniona przez współpracownice i szefostwo tylko dlatego że odeszłam z patologicznej strefy pracy. Szefowa plotkuje z pracownicami zamiast trzymać dystans, ma swoje pupilki. A pracownice nie wykonuja wszystkich swoich obowiązków tylko szukają głupiej która za nie zrobi.
Plusy
Kontakt z ludzmi
Minusy
Fałszywa szefowa, obgadywanie, niskie zarobki w stosunku do wykonanej pracy, brak życia osobistego
Czy ta opinia była pomocna?Tak 58Nie 4Zgłoś
1,0
Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
Zarobki/pakiet socjalny
Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
Kadra zarządzająca
Kultura pracy
Nie polecam
kasjer-sprzedawca (były pracownik) –  Tarnowskie Góry, śląskie1 lipca 2018
Gorąco nie polecam pracy w zabce w Tarnowskich górach na osadzie Jana na pawilonach. Mają w nosie pracownika, brak chęci zawarcia umowy wyrazie zwolnienia pracownik dowiaduje się że zekomej umowy nie chciał, nie miłą atmosfera daremna płacą za godzinę.
Plusy
Brak
Czy ta opinia była pomocna?Tak 22Nie 4Zgłoś
Poproś o dostęp do tej strony

Chcesz dowiedzieć się więcej o pracy tutaj?

Zadaj pytanie dotyczące pracy lub rozmowy kwalifikacyjnej w Żabka. Nasza społeczność jest gotowa odpowiedzieć.

Zadaj pytanie

Ogólna ocena

2,4
Na podstawie 41 opinii
56
45
36
27
117

Oceny wg kategorii

2,1Równowaga między życiem prywatnym a zawodowym
2,0Zarobki/pakiet socjalny
1,9Gwarancja stałego zatrudnienia/możliwość awansu
2,1Kadra zarządzająca
2,3Kultura pracy